מה זה השתלת עצם?
בעקבות אובדן שיניים שעלולה לקרות אחרי עקירות, מחלת חניכיים, או טראומה באזור הפנים - מתרחשת ספיגת עצם. המצב מקשה על התקנת שתלים. על מנת להתקין שתלים דנטליים בהצלחה, נדרשת כמות מסוימת של עצם איכותית שלתוכה מותקן השתל. מסיבה זו מבצעים השתלת עצם שעוזרת לבנות או לשחזר את רכס העצם.
שתלים שומרים על הלסת באותה מידה כמו שיניים טבעיות. כאשר אין שתלים או שיניים, העצם נספגת מהר יותר.
מתי נדרש לבצע השתלת עצם?
כאשר עוקרים את השן, מתרחש תהליך טבעי של ספיגת עצם הלסת. על מנת לשמר את העצם הקיימת ולמנוע את ספיגה נדרש לבצע השתלת עצם בזמן עקירת השן. לאחר מספר חודשים ניתן יהיה להתקין שתלים. במידה ולא השתילו עצם ביום העקירה וכתוצאה מכך העצם נספגה, חובה לבצע השתלת עצם ״מאוחרת״ (מספר שבועות או חודשים לאחר העקירה). במידה וקיים עיוות בלסת, נדרש לבצע השתלת עצם המאפשרת שיחזור עצם הלסת והתקנת שתלים דנטליים במיקום האידיאלי.
כיצד מבצעים השתלת עצם?
נפגשים עם הרופא, מבצעים בדיקות לפני הניתוח. קובעים מועד לביצוע הטיפול ומחליטים מהיכן לוקחים את העצם החסרה. בדרך כלל לוקחים בלוק עצם מהאזור הקרוב ביותר לאזור הטיפול. במידה ואין מספיק עצם באזור, ניתן לקחת את העצם ממקומות אחרים כמו: עצם אוטוגנית (נלקחת מאזור אחר בגוף המטופל), עצם אלוגנית (נלקחת מתורם), עצם קסנוגנית (נלקחת מבעלי חיים), עצם סינתטית (עשויה מחומרים מלאכותיים). במהלך הניתוח מבצעים הרדמה, חיתוך החניכיים והשתלת העצם באזור הרלוונטי וקיבוע על ידי ברגים ולבסוף תפירת מקום החתך למניעת זיהום וקידום ההחלמה.
מה קורה לאחר השתלת העצם?
המטופל יהיה במעקב צמוד על ידי הרופא, במטרה לדאוג להחלמה מלאה ותקינה. המטופל יקבל הנחיות ברורות בכל הקשור להיגיינת הפה, שינויים תזונתיים שיעזרו להחלמה וטיפול בעקב שקיים בשבועות הראשונים ממועד סיום השתלת העצם.