מה זה הרמת סינוס?
מבצעים הרמת סינוס למטופלים שצריכים השתלת שיניים היות וקיים מחסור בעצם בלסת העליונה (בשיניים האחוריות העליונות). זהו הליך כירורגי שמבצעים כדי ליצור בסיס אליו יושתל בהמשך שתל דנטלי. כאשר קיים מחסור בעצם, השתל עלול לאבד את האחיזה שלו, ואז נדרש ליצור הגבהה והוספה של העצם בניתוח - התהליך הזה נקרא הרמת סינוס.
ניתוח להרמת סינוס נמשך כשעה. לפני הניתוח נפגשים עם הרופאומבצעים בדיקות היערכות וקובעים מועד לביצוע הניתוח. ניתן לבצע את הניתוח להרמת סינוס בשני הליכים, בהתאם למצב הייחודי של המטופל.
הרמת סינוס סגורה
ההליך מתאים למטופלים עם מחסור קטן יחסית של עצם. ההליך נחשב ״קל יותר״ ופחות פולשני. מייצרים פתח קטן דרך הלסת, במקום שבו חסרה שן, ודרכו דוחסים את העצם הסינתטית לתוך הסינוס. היתרון משמעותי בהליך הוא שאפשר להשתמש בפתח שיצר הרופא ולהשתיל את השתל באותו הזמן וכך לחסוך ביקור נוסף או המתנה ארוכה.
הרמת סינוס פתוחה
הליך זה נחשב מורכב יותר ומתאים למטופלים שסובלים ממחסור גדול בעצם. הרופא פותח "חלון" בצד החיצוני של הלסת העליונה כדי לגשת לסינוס. בפתח הזה מוחדר תחליף עצם סינטטי לחלל הסינוס. כעת המטופל צריך להמתין ל"קליטת העצם" – עם הזמן הגוף שלנו מתחיל לייצר תאי עצם חדשים ולהחליף את העצם הסינתטית. בדרך הקליטה מסתיימת תוך מספר חודשים (עד חצי שנה) ומשם אפשר להחדיר שתל דנטלי.